Et tip til forældre, der er gået fra hinanden: Kontaktbogen

Er du og den anden forælder gået fra hinanden, så I ikke længere bor sammen?

Så kan samarbejdet let begynde at gå dårligt, og små-konflikterne kan begynde at hobe sig op og blive til store konflikter.

I ovenstående video kan du høre om, hvordan I kan forsøge at sørge for, at det høje konfliktniveau og det dårlige samarbejde ikke går ud over barnet eller børnene.

Tippet kaldes “kontaktbogen” og går ud på, at I flytter kommunikationsformen fra e-mail, SMS, ansigt-til-ansigt, telefonopkald og over til en fysisk kontaktbog, der følger barnet (så meget som det nu engang kan lade sig gøre).

Kontaktbogen skal kun indeholde oplysninger om barnet og dets trivsel. Det skal derfor holdes i en sober tone og skal ikke være en lang roman om, hvor dårlig en forælder den anden person er.

Det kan være svært at få indført kontaktbogen, hvis den anden forælder slet ikke er villig til at samarbejde. Forsøg dog at være konsekvens ved indførslen og henvis til kontaktbogen hver gang. Hvis den anden forælder slet ikke vil benytte kontaktbogen, siger det kun lidt om, hvor lidt den anden forælder gider samarbejde.

Vil du have flere tips til forældre, der er gået fra hinanden?

Vil du gerne have endnu flere tips?

Ovenstående video er blot et lille klip fra vores online foredrag: “5 (jura)tips til forældre, der er gået fra hinanden“.

Som medlem af Familieregler.dk kan du se hele online foredrag og dermed få endnu flere tips. Derudover kan du også se alle vores andre online foredrag – og der kommer løbende flere online foredrag til.

Husk, at de første 14 dages medlemskab er gratis.

Du kan melde dig ind her.

 

Skrevet af Alexander
Alexander er uddannet jurist/cand.jur. og er rådgiver på Familieregler.dk.

Skriv et svar.